Top

Pitchforks

Pitchforks.

Een golf pitchfork is verplicht tijdens het spelen op een golfbaan. Je hebt dus altijd een pitchfork nodig en moet deze als er om gevraagd wordt kunnen laten zien.

Met een pitchfork draag je er aan bij dat de green goed hersteld kan worden en zo voor iedereen goed bespeelbaar blijft.

Na een lange slag of chippen komt de golfbal met een boog op de green neer, dit veroorzaakt een "deuk" in de egale green. Een andere speler zal bij het spelen/putten hinder ondervinden als de bal door de deuk rolt, de ballijn zal mogelijk veranderen.

Om de green weer te herstellen van deze deuk gebruikt u de pitchfork. Er zijn veschillende pitchforks, maar ze hebben allemaal de vorm van een vorkje. Je plaatst het vorkje schuin in de grond en duwt de deuk als het ware weer naar boven, die doe je dan rondom de deuk.

Wil je een pitchfork in je zak hebben zitten, dan zijn de "stiletto" pitchforks wel handig, het vorkje klapt dan uit het handvat en is ook weer in te klappen, zo is er geen kans dat uw kleding beschadigd door de pitchfork.
loading
close


close
min: max: